Певица и кмет станаха почетни граждани на Вълчедръм

Певица и кмет станаха почетни граждани на Вълчедръм | StandartNews.com

Вълчедръм. На Петковден Вълчедръм празнува, съобщи кметът Иван Барзин. Тази година жителите му честват и 45-годишнината от обявяването на селището за град.

На тържествена сесия на общинския съвет бяха обявени новите почетни граждани на Вълчедръм. Ключът на града – символичен знак на най-високото почетно звание, бе връчен на певицата Гуна Иванова за помощта и за организиране на фолклорния фестивал „Песни и танци от Златията" и на кмета на село Златия Александър Панов. Символичният ключ му се дава за възстановяване и представяне на местния русалийски обичай Калуш.

Почетен знак за заслуги получиха Елена Димитрова от село Бъзовец и Николина Аврамова от село Разград за активна обществена дейност.

Кметът Иван Барзин отчете работата на общината през последната година. С европейски средства се възсатоновяват 3 читалища и 5 храма. Открити са 450 работни места, осигурява се храна на 90 души, а 63-ма възрастни и болни хора имат лични асистенти.

Поздрави за празника към жителите на Вълчедрам отправиха депутатите Десислава Атанасова от ГЕРБ, Емил Райнов от БСП и Борислав Великов от Реформаторския блок. От трибуната на тържествената сесия Борислав Великов призова президента Росен Плевнелиев да свика по-бързо народното събрание, а консултациите за съставяне на правителството да се водят успоредно с неговите заседания.Програмата на празника включи фолклорен фестивал, в който участваха над 800 самодейци, кулинарна изложба с ястия и десерти от тиква. Празникът завърши с голям концерт. Последните три изпълнения - народни песни, направи отличената Гуна Иванова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай