Пет станаха жертвите от касапницата край Плевен

Пет станаха жертвите от касапницата край Плевен | StandartNews.com

Пет станаха жертвите на черния понеделник в Плевен, където в жестока катастрофа се сблъскаха три автомобила. Впоследствие линейка, изпратена към местопроизшествието, се удари челно в друга кола на градско кръстовище. Четирима загинали са цивилни служители на министерството на отбраната. Двама от тях издъхнаха от раните си през нощта в плевенската университетска болница. Петата жертва е пътник от дясната седалка на „Фолксваген"-а, в който се вряза военният бус при фаталната маневра. В реанимацията в тежко състояние остават шофьорът на линейката и лекарка. Още трима души от микробуса са в болница.

Причина за трагедията е неправилно изпреварване на ремонтирана отсечка, предприето от микробуса, съобщиха от военната прокуратура, която пое разследването заради служителите на армията. Оттам призоваха евентуални нови свидетели на инцидента да дадат повече подробности за случилото се.

От първоначалните данни стана ясно, че малко преди 14 часа на изхода на Плевен към Русе по еднопосочния път се движели един след друг лек автомобил „Рено" с възрастна двойка и пълния с военни служители микробус „Форд". На стеснен участък бусът изпреварил рисковано колата, когато насреща обаче се появил „Фолскваген", управляван от 26-годишен мъж. Появата му било изненадваща, защото движението в лентата в тази посока е забранено.

Сред пострадалите е и екипът на една от линейките, изпратена да окаже спешна помощ. За шофьора, който е на 63 г., първоначално имаше опасност за живота. По-късно той бе стабилиран. Мъжът е с разкъсна рана на главата има тежка черепно-мозъчна травма. 62-годишна лекарка от специализирания автомобил е с два счупени крака и фрактура на ръката. В линейката пътувала и 50-годишна фелдшерка, която е с изкълчени подбедреници. С относително леки травми се се отървали 70-годишният шофьор на изпревареното от буса рено и съпругата му на 61 г.

За второто местопроизшествие на кръстовището на булевардите "Христо Ботев" и "Георги Кочев" виновен е 27-годишен шофьор от Плевен, твърдят от местната полиция. Той навлязъл в кръстовището, като не пропуснал движещия се при специален режим „Ситроен Джъмпер". Линйката го ударила го в дясната предна част, завъртяла се и се забила в стълб от захранващата мрежа на тролейбусните линии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай