Перник купува автобуси на метан

Перник купува автобуси на метан | StandartNews.com

Автобуси на метан ще возят перничани по линиите, които до преди година се обслужваха от тролеи. Това решиха съветниците след като се наложи да одобряват нови параметри за осъществяване на проект за интегриран градски транспорт.

Предварителното проучване на експерти предлагаше да се обнови тролейбусната мрежа в града и да се купят нови тролейбусни коли, след като старите заради сериозна амортизация бяха бракувани, а общинската фирма „Тролейбусен транспорт" беше обявена за ликвидация. По искане на общинската администрация консултантите направиха нов анализ и предложиха вариант вместо тролеи да се купят електроавтобуси или превозни средства на метан, но препоръката им беше да се предпочетат вторите, както предпочетоха и съветниците.

Проектът предвижда още въвеждане на системен контрол на обществени градски транспорт, електронни табла по спирките, електронна система за таксуване на пътниците и разработване на план за мрежа от велоалеи. За осъществяване на проекта се разчита на средства, с които се финансира целево от ОП „Региони в растеж" инвестиционна програма по Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай