Печатар стана на един век

Печатар стана на един век | StandartNews.com

Дядо, който години наред е бил близо до книгите, стана на 100 години. Бившият печатар Димитър Перухов е роден на 22 юни 1916 година в град Неврокоп /б.а.-старото име на Гоце Делчев/, родителите му са преселници от село Горно Броди, което днес е в Гърция.

Ръководството на община Гоце Делчев поздрави столетника. Специален гост на тържеството бе заместник–кметът Валери Сарандев. Той връчи на юбиляря подаръци, поздравителен адрес по повод неговата 100–годишнина и му връчи почетния знак на града. „Приемете моите поздрави и благопожелания, както и тези на кмета Владимир Москов, по повод Вашия стотен рожден ден. Бъдете жив и здрав, с все така силен дух и приемете нашата благодарност за всичко, което сте правили през годините за нашия град", каза Сарандев.

„Вашият личен празник е един прекрасен повод за житейска равносметка, защото Вие сте от хората, които имате с какво да се гордеете - истински боец по дух, прекрасен занаятчия – книговезец, печатар, работил дълги години за духовното израстване на неврокопчани! Както Вашето семейство и близки, така и всички ние – жителите на град Гоце Делчев, се гордеем, че имаме съгражданин като Вас, който да бъде наш ценен наставник и будител!", се казва в поздравителния адрес до столетника от кмета Владимир Москов. Перухов е известен в целия район като най-добрия подвързвач на книги. Своя вековен юбилей той посрещна заедно с част от най-близките си роднини в добро здраве и прекрасно настроение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай