Паяк дебне от август в Плевен

Паяк дебне от август в Плевен  | StandartNews.com

Плевен. Новозакупен паяк от първи август ще вдига колите на нарушители на правилата за паркиране и на тези, които не плащат в синята зона. Обществената поръчка е спечелена от фирмата „Импорт-експорт" на транспортния бос Величко Великов.

Досега сгафилите шофьори бяха закопчавани със скоби. Отключването на колелата им струва по 12 лева. Средно хващат по тридесетина човека дневно.

Глобата за репатриране на автомобил ще бъде 42 лева плюс 2 лева на час за престой. Наказателният паркинг е зад историческия музей, а за освобождаване ще се плаща на касата на центъра за градска мобилност. Синята зона в Плевен действа от 8,30 ч. до 19,30 ч. в 15 обособени участъка, между които са районите около автогарата , ж. п. гарата и театъра. За да си спестят неприятности, шофьорите предварително трябва да си купят талони или да пратят СМС на номер 1364 с изписан номер на автомобила.

Левче е цената за час престой. Продават се карти за предплатено паркиране за 55 лева на месец или за 480 лева годишно. Безплатно паркират засега обитатели на жилища в зоната, стига да се снабдят с талон срещу 12 лева. Достатъчна е регистрация по постоянен или настоящ адрес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай