Павлова посети Пречиствателната станция за питейна вода на Кърджали

Павлова посети Пречиствателната станция за питейна вода на Кърджали | StandartNews.com

Аварията бе отстранена за по –малко от 24 часа. Екип от 30 души работи буквално денонощно, за да има Кърджали отново вода. Дойдох на място, за да се убедя, че всичко е наред и да не се изпада в излишен драматизъм за това кога ще бъде възобновено водоподаването, каза пред журналисти министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.Тя потвърди, че в момента текат задължителните проби на питейната вода. Специалистите се надават, че до края на деня хората в Кърджали, Момчилград и околните села ще имат нормално водоподаване.

Министър направи оглед на Пречиствателната станция в Кърджали, придружавана от областния управител Илия Илиев, народния представител Цвета Караянчева, кмета на Кърджали Хасан Азис и управителя на Водното дружество инж. Славчо Славков.

Свлачище в района на с. Пъдарци в събота вечерта предизвика тежка авария на магистралния водопровод. Екипи на „В и К" Кърджали с тежка механизация отстраниха аварията като работеха и през нощта.

От началото на годината това е втората голяма авария на водопровода в Кърджали, изграден преди повече от 40 години. Павлова не отхвърли, че водопроводът се нуждае от основен ремонт и че природните бедствия през последните месеци са предизвикали сериозни аварии.„Доброто е, че област Кърджали е една от 16-те в страната с учредена „ВиК асоциация, която покрива изискванията и може да разработва проекти по линия на Оперативна програма „Околна среда" през новия програмен период 2014-2020 за подобряване водната инфраструктура", каза министър Павлова.

След като се запозна с целия технологичен процес на пречистване на питейната вода министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова посети една от детските градини в Кърджали, за да се увери на място, че децата имат необходимите количества вода за пиене и за битови нужди, а след това замина за свлачището в района на с. Безводно, където повече от седмица няма достъп на транспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай