Първият Starbucks у нас затваря врати догодина

Първият Starbucks у нас затваря врати догодина | StandartNews.com

София. Първото заведение от американската верига Starbucks у нас, намиращо се на възловото кръстовище на ул. „Гурко" и бул. „Васил Левски" в столицата, ще затвори врати от догодина.

Гръцката компания, която притежава правата на марката за местния пазар Marinopoulos Coffee Company България, не е преподписала договора си за наем на помещението на „Гурко" със своя наемодател „Жива" ЕООД, собственост на Моско Хаимов Хаския, който някога бе собственик на веригата пица ресторанти Pizza Hut, съобщи Investor.bg.

Всъщност помещението, в което се намира заведението от американската верига, е обявено за продажба от частния съдебен изпълнител Милен Бъзински, става ясно от обява, публикувана в Регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Продажбата на имота, който се разполага върху квадратура от 358,11 кв.м., ще започне при цена в размер на 1 760 820 лева без ДДС.

Причината за вторичната продажба е, че върху имота е учредена договорна ипотека, вписана в книгите за вписване в Служба по вписвания – София, за сумата в размер на 1 000 000 евро.

Моско Хаския, притежател на имота, бе собственикът на първата „вносна" пицария, стъпила в България - Pizza Hut. Неговото име седи зад фирмата "Джи Ем Джей ресторантс интернешънъл", която притежаваше правата за пицарията на местния пазар. През 2008 година затвори и последната пицария от веригата, която се намираше именно на "Гурко" 62. Справка в Търговския регистър показва, че върху дружеството има два запора - от „Обединена Българска Банка" и от лизинговата компания „Интерлийз" ЕАД.

Слуховете, че Starbucks планира да се изтегли изцяло от българския пазар, бяха категорично опровергани от представители на дружеството. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай