Палят коледната елха във Варна на Никулден

Палят коледната елха във Варна на Никулден | StandartNews.com

Варна. По традиция коледната елха във Варна ще бъде запалена на Никулден - 6 декември. Но тази година украсеното дърво ще е непосредствено до сградата на Община Варна, а не до Съдебната палата, заради ремонта на централния площад „Независимост".

Приказната експозиця с фигури на Снежанка, Дядо Коледа и шейната с еленчета пък ще бъде пред входа на Морската градина. До Фестивалния комплекс ще бъде издигната и сцената за новогодишния концерт.

Елха със звезда, свещи с пламък, камбанки, звездички ще украсяват и ще светят по централните булеварди на морската столица. Надписът "Весела Коледа" и "2015" ще грейне на сградата на общината. Гербът на Варна и "2015" ще бъдат поставени на Аспаруховия мост.

Възстановяването и монтажът на коледната украса за централна градска част са на стойност 62 187 лв., като изпълнението е възложено на фирма „Габровски" ООД. Крайният срок за поставянето й е 5 декември, съобщиха от пресслужбата на общината. Поетапно коледната украса ще грейне и в районите „Аспарухово", "Младост", „Вл.Варненчик", както и в селата Тополи и Казашко, които административно са към община Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай