Пълнят с цветя образцови квартали

Пълнят с цветя образцови квартали | StandartNews.com

Монтана. Иглолистни и широколистни дървета, декоративни храсти и цветя ще бъдат доставени за квартал „Заряница” на Берковица, съобщиха от управата на града. Видовете вече са доставени за засаждане. Причината за жеста на общината е фактът, че кварталът е класиран на първо място в състезанието за най-чисто и приветливо място за живеене в Берковица. След „Заряница” в класацията за образцови квартали се нареждат „Изгрев” и „Стара планина”. Цяло село пък – Гаганица, също е  спечелило званието „образцово”.

Конкурсът за излъчване на най-подредено място се организира от няколко години. Критериите за това са чистотата на улиците и тротоарите, поддържането на зелените площи, състоянието на площадките с контейнери за отпадъци, наличието на нерегламентирани сметища.

Чистотата на Берковица е важна част от програмата на общината за развитието на туризма. Не можем да привличаме посетители със задръстени от боклуци улици и тротоари, с буренясали площади и междублокови пространства, обясниха от управата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай