Пъхат „паяци” под чистачките на нарушители

Пъхат „паяци” под чистачките на нарушители | StandartNews.com

Флаери с нарисувани на тях паяци и надписи „Освободи тротоара и пешеходните пътеки. Това ще помогне на майките с колички, на възрастните хора, на инвалидите, на децата, да си отговорен шофьор, да си съвестен гражданин, да спазиш закона, да не бъдеш глобен" ще намират шофьорите в Плевен под чистачките на автомобилите. Поучителните съвети ще бъдат адресирани към тези, които са паркирали неправилно.

Акцията срещу нарушителите стартира тази седмица първо в Плевен, а после и в други градове. Получаването на „паяка" не е свързано със санкция, а има за цел да провокира съзнанието на шофьорите. Флаерите ще бъдат поставяни от доброволци, сред които има ученици от професионалната гимназия по автотранспорт, които ще надзирават местата, където обикновено се нарушават правилата. Инициативата е на група младежи от Северозападна България, участвали в обучение на Института за пряка демокрация.

„Акцията ни е добронамерена, искаме да накараме хората да спазват законите", сподели участничката Румяна Богданова. Изобразеният паяк поначало е символ за щастие и добронамереност, но в случая намеква не така безобидната санкция, свързана с преместване на автомобила и солена глоба, разкриха организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай