Овчар с присъди преби зверски старица за 200 лева

Овчар с присъди преби зверски старица за 200 лева | StandartNews.com

Овчар рецидивист за малко не уби възрастна жена от ивайловградското село Попско, за да задигне спестяванията й от 200 лева.

Нападателят нахлул в дома на самонтноживеещата Пенка Шишманова малко след полунощ в понеделник.
78-годишната жена чула кучешки лай и, че са тропало, отворила вратата, защото помислила че котките, които храни са правят бели. В този момент била изблъскана и усетила, удар по главата.

Маскиран мъж с ръкавици на ръцете я хванал за шията и започнал да я души, после заблъскал главата й в стените докато бабата не признала къде къта спестяванията си. След като взел парите нападателят избягал.

Бабата е със синини навсякъде, има кръвонасядания по лицето и е много изплашена, разказа кметският наместник на селата Попско, Бубино, Пъшкул и Черничино Ахмет Юсеин. Тя обаче отказала да зареже къщата си и до отиде при единствените си роднини-племенниците си в Крумовград.

След като се поокопитила от нападението успяла да направи описание на мъжът, който я нападнал. Обяснила, че й се сторило, че гласът на бияча й е познат-приличал на този на Юсеин от кошарите на километър от селото, обясни кметският наместник.

Ахмет Юсеин разказа, че овчарят е около 28-30 годишен.

Бил известен с дългото си досие за кражби, дори е лежал за това в затвора. Всяка седмица се подписвал в момента в кметството, защото бил в пробация.

Кметът чул на сутринта, че полицията е открила колата на Юсеин зарязана на пътя между Харманли и Любимец, но той бил духнал някъде из баирите.

От Областната дирекция потвърдиха, че действително се провеждат заградителни мероприятия по установяване и задържане на извършителя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай