Отвориха инфекциозно отделение заради много болни деца

Отвориха инфекциозно отделение заради много болни деца | StandartNews.com

Благоевград. Бум на болни деца напълни детско отделение в МБАЛ – Благоевград. То разполага с 26 легла, а заболелите малчугани са над 30. Това наложи ръководството на здравното заведение да отвори затвореното заради липса на лекари инфекциозно отделение, което ще се ползва като база към детско отделение.

Най-много от малките пациенти страдат от бронхит и пневмония. Персоналът на инфекциозно, който бе пуснат в принудителен отпуск, ще се върне на работа. Медицинските сестри и санитарите се връщат на работните си места в сряда. Те ще помагат на педиатрите при лечението на десетките хлапета, които са настанени в болницата в Благоевград. В началото на следващия месец ще се завърнат на работа и докторите в инфекциозно отделение и то ще заработи като такова отново. Затворено бе в края на месец септември, тъй като трите лекарки, които имат специалност да работят там, се разболяха. Помещението бе заключено и временно не приема пациенти. До крайната мярка се стигна, след като и трите лекарки излязоха в болничен.

Една по една болнични листове са представили инфекционистките д-р Елена Лазарова и Виолета Лилянова, както и завеждащата отделението д-р Людмила Гайдарска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай