Отрупаха кукери с награди

Отрупаха кукери с награди | StandartNews.com

След тежкия маратон на над 3000 кукери на 13-ия фестивал в Симитли дойде ред и на наградите. А те не бяха никак малко, осигурени от общината за най-добрите участници в маскарадните игри. „Хората заслужават и медали за храброст, защото не трепнаха нито от дъжда, нито от снега, а цял ден гониха злото от общината ни с танците и песните си", категоричен бе кметът Апостол Апостолов.

Първо място за цялостно представяне спечелиха групите от Първи квартал, 2 група, на Симитли и с. Крупник. Второто място е за кукерите от квартал „Ораново", а третото – за групата от с. Полена. За най-добра гостуваща кукерска група бе определена тази на благоевградския квартал „Струмско".

Награди за "Най-възрастен участник" грабнаха 85-г. Асен Николов от квартал „Ораново" и Стефка Георгиева от село Полето.
Село Жабокрът бе отличено за най-добре представен сурвакарски обичай. Първо място за представяне на обредна традиция получи с. Полето. На второ място са сурвакарите от с. Полена, а на трето - с.Черниче.

Бяха присъдени отличия за най-добре маскирана мечка, мече, мечкар, за най-добра хореография, за най-оригинална младоженческа двойка, за най-колоритни старци, за най-добра маска на бабугер, за най-добър кукерски костюм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай