Отново петзвезден семинар за сливенските съветници

Отново петзвезден семинар за сливенските съветници | StandartNews.com

Сливен. Сливенските съветници готвят поредния си изнесен семинар в петзвезден хотел. И този път местните депутати от града под Сините камъни са избрали Гранд-хотел "Поморие" в Поморие, научи "Стандарт". От няколко дни върви списък за записвания за семинара, довериха съветници пред журналисти.

Този път мероприятието е планирано за средата на май, когато е разгарът на предизборната кампания за евровота. Съветниците от Сливен планират да заминат още в четвъртък, а престоят им в петзвездния рай край морето да продължи до неделя.

На този етап няма яснота какво точно ще изучават и дебатират. Сигурно е обаче, че общината трябва да хвърли над 30 000 лева за изнесения семинар на съветниците.

"Аз съм против тази идея и доколкото зависи от мен няма да подпиша такъв разход. Не мисля, че в момента общинският съвет има нужда от сплотяване на колектива, вече той е достатъчно сплотен", заяви пред журналисти кметът на Сливен Кольо Милев.

Гранд-хотелът в Поморие е предпочитана дестинация за изнесените семинари на местните депутати в Сливен. Само миналата година те бяха там два пъти. Ходиха и преди две години. За разнообразие през 2013 съветниците направиха изнесен семинар и във Велинград. В момента общинските съветници в Сливен получават по 897 лева за своята обществена ангажираност като местни депутати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай