Откриват новия Женски пазар на 1 септември

Откриват новия Женски пазар на 1 септември | StandartNews.com

София. Напълно обновеният Женски пазар в София ще бъде открит на 1 септември. Това стана ясно при проверката на кмета на столицата Йорданка Фандъкова на обекта.

"До 15 август ще бъдат приключени всички довършителни строителни дейности, след което комисия ще направи инспекция за издаване на Акт 16 за въвеждане в експлоатация на обекта", каза Фандъкова. Реконструкцията на Женския пазар в отсечката между улиците "Екзарх Йосиф" и "Кирил и Методий" трябваше да приключи в началото на август.

Унищожителната градушка в началото на юли обаче изпочупи част от стъклените навеси и витрини на новите постройки и те трябваше да се подменят с по-здрави. За 60 от 89-те търговски обекта в реновираната част на пазара вече са сключени договори и търговците подреждат стоката си. За днес е насрочен пореден търг, след който се очаква всички магазини да бъдат отдадени под наем.

Граждани, живеещи около Женския пазар, посрещнаха вчера кмета на София, за да благодарят за облагородената среда. Видеокамери и жива охрана от общинска полиция и СДВР ежедневно ще следят за сигурността на пазара и съседните улици. Монтирани са и специални контейнери за смет, вкопани в земята, които няма да позволяват разпиляване на боклука. Детска площадка с катерушки, фонтани, галерия със занаяти и заведения за хранене ще разнообразяват пространството. В ремонтираната част на пазара няма да се продават на открито плодове и зеленчуци. Тяхната продажба остава в участъка от ул. "Кирил и Методий" до бул. "Сливница", който бе модернизиран преди три години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай