Откриха нарушения в спортното училище на Гришо

Откриха нарушения в спортното училище на Гришо | StandartNews.com

Сериозни нарушения в организацията на работата в спортното училище в Хасково, където са учили най-добрият ни тенисист Григор Димитров и златните ни медалистки от Баку сестри Стоеви, откри проверка на местния инспекторат по образованието.
Инспекцията тръгна след като преди около месец част от преподавателите излязоха с декларация за лошата среда в училището и разказаха за своеволия на директора си Генчо Генев.


Проверката действително показва, че директорът е правил удръжки от заплатите на учители заради намалели като численост групи. Така се получила разлика в заплатата на учителите, която при един от случаите стига до 100 лв.
Почти двойно завишена индивидуална норма на учителите по спортна подготовка срещу едва 15 лв. допълнителен стимул е също факт, установен от инспекторите.


Генев в момента е в отпуск, но още в понеделник ще мубъде връчен констативния протокол от инспекцията и за откритите нередност той трябва да дава писмени обяснения, а след това ще се решава какво да е наказанието му, обясни шефът на инспектората на МОН в Хасково Иван Панайотов.


Очаква се оповестяването на резултатите от още две проверки в спортното училище- на МОН и Инспекцията по труда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай