Оставиха в ареста задържания за убийството в Малорад

Оставиха в ареста задържания за убийството в Малорад | StandartNews.com

Задържаният за убийството на пенсионерката от врачанското село Малорад поиска да бъде освободен от ареста, но съдът го остави зад решетките. Магистратите приеха, обоснованото предположение, че той е извършител на престъплението, както и че има опасност да се укрие.

Окован в белезници, 18-годишният Даниел Павлов бе доведен днес в съдебната зала във Враца. Срещу него е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с убийство. От прокуратурата бяха категорични, че младежът е опасен и може да се укрие отново, както го е правил и при предишни разследвания срещу него.

В хода на заседанието стана ясно, че през 2014 г. Даниел отново е посягал на 87-годишната Цветана Найденова. Чупел прозорците й и я биел. Тогава било образувано разследване, но бабата се отказала от показанията си и случаят бил приключен.

В нощта срещу четвъртък 18-годишният влязъл в дома на пенсионерката, за да краде и търси пари. Успял да плячкоса дребна сума и да ликвидира самотната старица. Все още не е ясно по какъв начин е извършено убийството. Отговорът на този въпрос ще стане ясен след заключението на патоанатомите.

В съдебна зала Даниел отрече да е убил съселянката си. Обясни, че е бил с компания в друга къща. 18-годишният Даниел е криминално проявен и осъждан за кражба. Сключил споразумение за обществено порицание. Бил е обявяван за общодържавно издирване. В родното му село се славел с лошо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай