Осъдиха на 6 години затвор ало измамник

Осъдиха на 6 години затвор ало измамник | StandartNews.com

Бургас. Ало-измамник, който е прецакал 11 възрастни хора и е прибрал спестяванията им за черни дни, бе осъден на 6 години затвор. Присъдата е издадена от районния съд в Бургас и подлежи на обжалване пред окръжната инстанция.

Измамникът Иван Николов е действал в съучастие с приятеля си Димо Евтимов, който обаче бе привлечен като помагач. Двамата прибирали тлъсти суми от беззащитни баби и дядовци като ги лъжели, че техни близки са пострадали в катастрофи и се нуждаят от спешни операции.

Иван Николов се представял по телефона за лекар и информирал възрастните хора, че трябва да платят незабавно по няколко хиляди лева за операция на роднините си. След това им давал подробни инструкции къде, как и на кого да предадат парите. От доказаните 11 измами в бургаски регион, Николов и съучастникът му са прибрали над 48 хиляди лева. Тъй като Евтимов не е бил пряк извършител и освен това е съдествал на разследващите, получи условна тригодишна присъда с 5-годишен изпитателен срок. Мозъкът на измамите Иван Николов обаче ще лежи зад решетките 6 години при първоначално строг режим, решиха магистратите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай