Осъдиха мъж на 2 години затвор за телефонна измама

Осъдиха мъж на 2 години затвор за телефонна измама | StandartNews.com

Районна прокуратура-Кърджали постигна осъдителна присъда от две години лишаване от свобода при "строг"режим за 38-годишният Албен Узунов за измама, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив. При условията на съучастие, като съизвършител с неустановено лице, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага,Узунов е възбудил и поддържал заблуждение и причинил имотна вреда. Визира се престъпление по чл. 209 ал. 1 във връзка с чл. 20 от Наказателния кодекс. Присъдата е произнесена на 24 март т. г. от Районен съд-Кърджали.

На 29 ноември 2014 г. на телефона на пострадалата 90-годишна от Кърджали се обадила жена, която й казала, че е нейна съседка и помолила за пари за спешна операция, защото си счупила крака. След това възрастната жена разговаряла с непознат мъж, представил се за лекар, той поискал 6 000 лева за лечението. Пенсионерката предложила да даде 3 000 лева, но "докторът" отвърнал, че тези пари няма да стигнат. След това пострадалата споделила, че има възможност да плати за операцията 5 000 лева.

Според събраните по делото доказателства същия ден Албен Узунов лично получил от възрастната жена сумата от 5 050 лева, като за себе си задържал 1 200 лева. Пострадалата 90-годишна жена била в тежко здравословно състояние, което след измамата се влошило повече. На 24 март 2016 г. Районият съд в Кърджали е привел в изпълнение предишно условно осъждане на Албен Узунов от 6 месеца лишаване от свобода за хулиганство, в чийто изпитателен срок е извършена телефонната измамата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай