Осъденият бивш кмет на Главиница обжалва присъдата си

Осъденият бивш кмет на Главиница обжалва присъдата си | StandartNews.com

Осъденият за корупция бивш кмет на Гланивица Насуф Насуф ще обжалва присъдата си. Ексградоначалникът на малката силистренска община счита, че решението на Варненския апелативен съд, който по искане на Варнеската окръжна прокуратура отмени оправдателната му присъда издадена от на силистренския окръжен съд, е тенденциозно и в него има политически мотиви.

В изявление, направено пред местни медии в Силистра, Насуф, който е областен лидер на ДПС, изрази нескрито съмнение в обективността на магистратите. Като аргумент за мнението си той посочи, че Варненският апелативен съд веднъж е потвърдил решението на силистренските магистрати, а в последствие по искане на ВКС е раз гледал делото повторно и издал осъдителна придсъда.

Насуф бе подведен под отговорност заради договор на община Главиница, сключен в края на 2007 година със сметосъбираща фирма, който бил изменен с допълнителна клауза на следващия ден. Това станало чрез протокол, подписан лично от кмета, който позволил на компанията доставчик да получи от бюджета на кметството 126 хил. лева за закупуване на 210 контейнера за смет.

Според първоначалния договор този разход трябвало да е за сметка на дружеството изпълнител.
В началото на септември тази година Апелативният съд във Варна постанови за 49 годишния Насуф присъда от 2 години и половина лишаване от свобода с 4 годишен срок на изпитание. Освен наложената санкция, съдът разпореди бившият управник да бъде лишен от правото да заема държавни и обществени постове в следващите три години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай