Огнен Феникс каца на плажа в Бургас

Огнен Феникс каца на плажа в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Гигантска огнена птица Феникс ще кацне на плажа в Бургас при засилени мерки за сигурност. Чудното творение ще се появи край морето в петък вечерта. Пламтящата птица ще кацне на централната ивица точно до морското казино и ще се превърне в атракцията на сезона.

Организатори на шоуто са община Бургас и Центърът по древна източна култура и бойни изкуства "Черен тигър - бял дракон". Огненият Феникс е с размерите на самолет. Той е дълъг 28 метра и широк 20 метра.

За да се предотвратят всякакви нежелани инциденти, ивицата ще бъде предварително отцепена. Митологичната птица ще гостува на Огнения фест, който започва в Бургас на 28 юни. Авангардната идея за зрелищното огнено шоу е на пиротехника Добри Добрев. Бургазлии ще могат да видят огнения Феникс точно в 21,40 часа. Преди това обаче зрителите ще подгряват с купон на плажа, на който ще звучат хитовете на Джими Хендрикс.

От 20 часа пък започва рок концерт, в който ще участват HIGH COMPRESSION, BLAZERINTHE, VORTAKE. Точно преди началото на огненото шоу малките каратисти от Центъра по бойни изкуства ще направят демонстрация на уонк-фу техники. Организаторите от община Бургас съобщиха, че зрелищният спектакъл е в подкрепа на кандидатурата на морския град за европейска столица на културата през 2019 година. Очаква се шоуто да привлече хиляди туристи от цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай