Обжалване забави ремонт на 11 улици в Благоевград

Обжалване забави ремонт на 11 улици в Благоевград | StandartNews.com

Обжалване на обществената поръчка и процедурата за избор на изпълнител отложиха ремонтните дейности по 11 улици в Благоевград. Те ще се извършат през този месец. Дупнишката фирма „Мегаинвест-холд", участник в обществената поръчка, обжалва избора на изпълнител по позиция №1: „Ремонт на уличната мрежа на територията на община Благоевград". Така бе спряно и забавено асфалтирането на улиците, включени в инвестиционната програма на общината.

„Пиринстройинженеринг" ЕАД, която спечели поръчката, отговаря на всички посочени условия за изпълнение на ремонтите. Решението за възлагане от 8 април обаче се обжалва пред съда от "Мегаинвест-холд". Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнасят в полза на общината. Договорът за ремонта на улиците е сключен през месец август. Вече са асфалтирани няколко други улици. На тях са ремонтирани дъждоприемните оттоци, отводнителната система, повдигнати са ревизионни шахти, извършени са изкърпвания на асфалтови настилки, поставен е основен асфалтов пласт.

Община Благоевград се извинява на жителите на града за неудобството, причинено от фирмата, обжалвала процедурата и забавила изпълнението на инвестиционната програма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай