Обвиниха журналист за хулиганство след сблъсък с полицай

Обвиниха журналист за хулиганство след сблъсък с полицай | StandartNews.com

Варна. Обвинение за хулиганство и обида към властта е повдигнато срещу варненския журналист Георги Александров от сайта ТОП новини след сблъсък с полицията, съобщи „Афера" Инцидентът е станал малко след полунощ в събота и тогава щракнали белезници на Александров, разказа потърпевшият за „Стандарт". Преди това той и приятели били на заведение, почерпили с по един –два шота, но на него му прилошало. Бил цял ден на работа, нищо не е бил ял, а и имал ниско кръвно налягане. Когато извикали линейка, той направо колабирал, сложили го на носилка, но преди да потеглят за „Спешна помощ" колегата се свестил. Докторът му казал да си тръгва, но журналиститът се чувствал зле и настоявал да го заведат в Спешния център.

Тогава се намесил патрул на варненска полиция и му вдигнал скандал. "Заши ми един шамар", разказва неволите си от онази нощ Георги, на което той отвърнал „Ще се обадя на директора на полицията Чавдар Нанков, за да знае как подчинените му полицаи се държат с граждани в беда". Тогава го арестували в I РПУ, където го държали цяла нощ до 15 часа след обяд на другия ден. Съблекли го и го претърсили за наркотици, които така и не открили. Не му дали да звънне дори на майка си да я предупреди, че няма да се прибере. Журналистът бил освободен след идването на адвокат Бранимир Балачев.

Образувано е бързо полицейско производство по чл.325 от НК , потвърди говорителят на ОДП Варна Ивана Милева. Сигналът в полицията е постъпил от лекари на „Спешна помощ", които смятали, че няма нужда от хоспитализация на лицето, което реагирало бурно и извикали полицейския патрул. Според служителите на реда срещу тях имало обидни реплики и заплахи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай