Общинари пишат на Орешарски

Общинари пишат на Орешарски | StandartNews.com

Монтана. Общинарите от Берковица пратиха писмо до премиера Пламен Орешарски, в което изказват огорчението си от пренебрежителното му отношение към града.

 

Те не получиха нито лев от правителствената програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", а бяха поискали 22 млн. лв. за ремонт и разширение на пътя от града до туристическата зона „Ком", където предстои изграждането на зимен спортен център.

Гневно писмо с много ирония изпратиха и общинарите от Монтана. Градът също не получи нито лев, макар да бе най-скромен в исканията си. Монтана поиска само 1 млн. лв. за основен ремонт на 4 улици.

 

Общините от Монтана бяха поискали 91 млн. лв., а получиха само 3. Имаме уверението на финансовия министър Петър Чобанов, че остатъкът от фонда в размер на 5 % ще бъде даден на Северозапада, успокои общинарите областният управител Анатолий Младенов.

 

Изненадващо на 14 февруари и видинският общински съвет реши да прати писмо по премиера Пламен Орешарски. Видин получи 3, 2 млн. лв. за ремонт на ж.п. надлез и на сградата на природо-математическата гимназия. Те обаче са недостатъчни за развитието на Видин, се убеждава в писмото. Писано е под въздействието на празника, който се пада на 14 февруари, обясни своята позиция към писмото областният управител Кръстьо Спасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай