Общинари и капитан в битка за Варна

Общинари и капитан в битка за Варна | StandartNews.com

Варна. Двама от общинската администрация на Кирил Йорданов влизат в битката за кмет на Варна на 30 юни. Инициативни комитети издигнаха временния кмет и досегашен зам.-кмет по здравеопазването доц. Христо Бозов и главния секретар на общината Михаил Куликов.

Досега са издигнати 7 независими кандидати за градоначалник. Инициативен комитет издига проф. Анелия Клисарова, която беше четвърта в депутатската листа на БСП. Тя е кръстница на доц. Бозов и съпругата му. Пръв с инициативен комитет в ОИК се записа фармацевтичният бос Веселин Марешки. В кметската надпревара като независим се пуска и пристанищният шеф кап.д.п. Данаил Папазов.

Бизнесмен и шеф на НПО са останалите независими кандидати за кмет на Варна. Това са Чавдар Трифонов и Веселин Василев. Очаква се с партийна кандидатура да играе ГЕРБ, като издигне областния лидер Иван Портних. Вероятно"България на гражданите" ще заложи на Цвета Маркова, бившата шефка на Агенцията за класифицирана информация. Партиите имат срок до 30 май да регистрират кандидатурите си в ОИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай