Община ремонтира селска забавачка по проект

Община ремонтира селска забавачка по проект | StandartNews.com

Искаме да построим блок за бедни семейства, казва кметът на Гоце Делчев

Одобрен е проект на община Гоце Делчев по „Красива България". Благодарение на него ще се преустрои котелното помещение, ще се осигурят възобновяеми енергийни източници и ще се санира отвън сградата на ЦДГ „Щастливо детство" в село Корница. Ще се положи топлоизолация на външни стени и таванска плоча, ще се подмени част от прозорците и вратите с PVC-дограма и двоен стъклопакет, ще се монтира нов котел за пелети, който ще е със система за автоматизирано управление. Ще се изгради соларна инсталация за топла вода за санитарни нужди и кухня. Сградата на детската градина е построена през 1977 г., а общата й разгъната площ е 1350 м2. В нея се обучават 135 деца от 3 до 6-годишна възраст от селата Корница и Лъжница. Осигурена е заетост на персонал от 20 човека. Стойността на проекта e 244 222 лв. 99 984 лева от тази сума са от Проект „Красива България", а 144 238 лв. са общински средства.

През новата 2016 година социалната политика остава приоритет в дейността на община Гоце Делчев. В това увери кметът Владимир Москов. Доказателство за този ангажимент на местната власт е намерението за изграждането на жилищен блок за социално слаби семейства. Целта е да се осигури подслон срещу символичен наем за хора, които не могат да се реализират на пазара на труда.

„Продължаваме да търсим нужното финансиране, за да построим голям жилищен блок, в който ще има 40 жилища. Вече сме определили терен за строителството на сградата, готов е и работният проект. Вярвам, че ще намерим формулата за реализирането на този толкова важен социален проект", твърди градоначалникът Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай