Община прави кампания под мотото "Бъди здрав"

Община прави кампания под мотото "Бъди здрав" | StandartNews.com

За първи път тази година община град Добрич по повод деня на здравния работник - 7 април, ще стартира едноседмична кампания, която има за цел да подобри здравната култура и статус на жителите на града. Това обяви зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Кампанията ще протече под мотото "Бъди здрав", като официалният й старт ще е на 7 април от 17.30 часа, когато на площада ще се проведе час по зумба.

"Паралелно с танцово-спортната проява, в съседство ще има шатра, където лекари ще мерят безплатно кръвно налягане, ще дават безплатни съвети и ще пием билков чай. Програмата, която сме набелязали за всеки един от дните е отворена и всеки, който има желание, може да се включи допълнително" - каза още д-р Баева. В дните до 15 април, когато "Бъди здрав" ще бъде закрита, са планирани различни мероприятия - в регионална библиотека "Дора Габе" ще има информационен ден, и ще се прожектира филмът "Умирай лесно", в Художествената галерия ще бъде представена темата за здравето на човека чрез изкуството - "Хармонията на здравото тяло в гръцкото изкуство". В градския парк "Свети Георги" ще се проведат различни спортни и релаксиращи мероприятия - йога, "Обичам да тичам", колоездене.

В младежки център "З. Стоянов" ще се проведе обучение за медицинските специалисти от ясли, детски градини и училища за диабета в детската възраст. В центъра ще бъде и закриването на кампанията на 15 април, където ще е подредена и изложба на тема "Аз избрах здравословен живот" на ученици от добричките училища. Възпитаници на професионалната гимназия по туризъм ще изненадат всички със здравословни хапки, както и съвети и рецепти как да си приготвяме здравословна храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай