Обсъдиха райони със заплаха от наводнения в Кърджалийско

Обсъдиха райони със заплаха от наводнения в Кърджалийско  | StandartNews.com

Проект на карти на райони под заплаха от наводнения от долното течение на река Арда със значителен потенциален риск - р.Крумовица – Крумовград, р.Върбица – Бенковски и р.Джебелска – Джебел представиха експерти на Басейнова дирекция Източнобеломорски район пред обществеността в Кържали. Участваха представители на общините в региона , областна администрация, служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението", РЗИ, ЕVN и на други заинтересовани институции.

„Картите са част от първия План за управление на риска от наводнения и са изготвени по проект „Разработване на Планове за управление на риска от наводнения", финансиран по ОП „Околна среда 2007-2015г", съобщи инж. Мария Бабукчиева, директор на Дирекция „Планове и разрешителни" към Басейнова дирекция в Източнобеломорски район. Тя подчерта, че целта на картите е да помогнат на институциите да вземат превантивни мерки при критични ситуации и се намали рискът за хората. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с изготвените карти и дадат своето мнение.

Проектите на картите са изготвени за всеки от определените 31 района със значителен риск от наводнения в Източнобеломорски район.

Картите са публикувани на интернет страницата на Басейновата дирекция в секцията за консултация с обществеността. „Консултациите с обществеността ще приключат на 9 декември. Тогава ще се изготви и финален вариант на картите", обясни още инж. Бабукчиева. Срещата в Кърджали е втората от поредицата срещи предвидени от Басейнова дирекция Пловдив с обществеността в Източнобеломорски район.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай