Обраха лечебница през балкона

Обраха лечебница през балкона | StandartNews.com
Варна. Апаши  са  извършили дързък  обир в Диагностично-консултативния център „Еквита" във Варна, съобщиха от полицията.

Медицинският център се намира в жилищна сграда на бул."Цар Освободител" 5 в приморския град. Похитителите са влезли в него от втория етаж през балконската врата. Въпреки че веднага се е задействал СОТ, обирджиите не са били заловени.

Според  управителя на центъра д-р Юрий Керековски е била взломена бравата на кабинет, от който е открадната скъпа техника - компютри и медицинска апаратура, осигурена по европейски  проекти.

При  обира няма пострадали служители. 

Частната фирма 3СОT е обект на проверка от полицията, която ще установява как са реагирали на сигнала за нарушения в охранителната система в частен медицински център “Еквита”. Това казаха от първо РУП и допълниха, че апашите вероятно са проникнали в сградата след полунощ. Въпреки че охранителите от частната фирма са отишли до медицинския център, те не са си направили труда да огледат цялата сграда. Затова не са забелязали, че нощните гости са разбили балконската врата на втория етаж. Според полицията липсват три компютъра, а същински оглед на местопроизшествието е направено едва тази сутрин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай