Оборудваха спасителната група в рудник „Чала” с два кислородни апарата

Оборудваха спасителната група в рудник „Чала” с два кислородни апарата | StandartNews.com

Кърджали. С два кислородни апарата е оборудвана спасителната група в рудник „Чала", а за миньорите в него са закупени 180 лични самоспасители, които се използват за аварийни ситуации, съобщи Веско Марински, ръководител на „Безопасност на труда" в минно- добивното предприятие "Горубсо – Кърджали" АД. По проект „Безопасен труд" 16 работници и служители преминават и специално обучение по здравословни и безопасни условия на труд.

Целта на проекта е да се оптимизира организацията на дейностите в предприятието, да се създадат предпоставки за намаляване на трудовите злополуки и професионалните заболявания. По проекта са закупени по – усъвършенствани лични предпазни средства и специално работно облекло на работниците.Рудникът вече разполага и с газов анализатор, който реагира при появата на опасни мними газове.

„С реализирането на проекта се осигурява безопасна работна среда и се намаляват рисковете от инциденти, травми и професионални заболявания по време на работа, което оказва пряк и положителен ефект върху производителността на заетите в предприятието", коментират специалисти.

Проектът е на стойност 162 хил.лв., финансиран по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай