Областният управител присъства на отчета на кмета на Враца

Малина Николова благодари от името на жителите на областния град за всичко постигнато в управлението на Враца до момента

Областният управител присъства на отчета на кмета на Враца | StandartNews.com

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА: „ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ И ГРАЖДАНИТЕ НА ВРАЦА ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ПОДКРЕПЯТ КМЕТА КАЛИН КАМЕНОВ, ЗА ДА ПРЕВЪРНЕМ ЗАЕДНО ОБЛАСТНИЯ ГРАД В НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ“

Областният управител Малина Николова присъства днес на представянето на отчета на кмета на Община Враца Калин Каменов.

Тя благодари от името на жителите на областния град за всичко постигнато в управлението на Враца до момента.

„Изграденото до тук, което е осезаемо за Враца и врачани, е постигнато благодарение на изключителни усилия, добре планирани дейности, много енергия, ентусиазъм и много любов към града ни, която Вие засвидетелствате“. С тези думи областният управител Малина Николова се обърна към кмета Каменов и изрази своята подкрепа в реализацията на бъдещите проекти.

Калин Каменов представи реализираните обществено значими политики в Мандат 2015-2019 година, като акцентира, че всичко постигнато е благодарение на общите усилия, екипната работа и подкрепата на правителството, областния управител и общинските съветници.

В сферата на пътната инфраструктура през последните четири години са инвестирани над 35 млн. лв. за обновяване на улици в града, като са възстановени над 50 км от настилките на улиците. От началото на 2019 година фокусът на местната администрация е възстановяване на междублокови пространства и участъци в отделните квартали на града.

Успешното реализиране на първи и втори етап от проекта за воден цикъл, въведената в експлоатация пречиствателна станция за отпадни води, както и предстоящото изграждане на довеждащия водопровод от яз. „Среченска бара“, Каменов отбеляза като предизвикателство пред екипа му, което вече е във финална фаза.

В рамките на публичния отчет се представиха предвидените промени в обществения транспорт.

„С общи усилия успяхме да запазим екологичния транспорт на Враца, като от този месец в града и населените места ще се движат 14 чисто нови автобуси. Осигурени са средства за закупуването на 9 чисто нови тролейбуси и 13 чисто нови електробуси, като успоредно с това въведохме нова транспортна схема, която позволява по-голяма ефективност и включва необхванати до момента райони“ – каза още кметът на Община Враца.

В представянето на постигнатото за изминалите четири години акцент е и подписването на договори с инвеститорите МД Електроник и Теклас, които се очаква да разкрият в строящите се предприятия над 2000 работни места.

В сферата на образованието са инвестирани над 17 млн. лв., като са обновени базите на 80% от детските и учебните заведения в града.

„Обектите от образователната инфраструктура, които модернизираме, не са ремонтирани от десетилетия. Същевременно успяхме да създадем нови условия, в които се помещават филиалите на двете висши учебни заведения. Днес във Враца се обучават над 1200 студенти, като съм уверен, че техният брой ще се увеличава с всяка следваща година. С моя екип и с подкрепата на родителите започнахме поетапното въвеждане на метода „Монтесори“ в детските градини“, допълни още Калин Каменов.

На отчета бе представен и променящият се облик на градската среда, реконструираните паркове и детски площадки, както и санираните 29 жилищни сгради във Враца.

„В момента функционират 13 социални услуги, а с изпълняваните проекти до 2020 година техният брой ще бъде 22, което ще осигури подкрепа на над 700 лица в неравностойно положение“, обяви Каменов успехите в социалната сфера.

За периода 2015-2019 година са инвестирани над 3 млн. лв. в улична и общинска пътна мрежа.

„Благодаря Ви за подкрепата през изминалите 4 години. Показахме, че заедно можем и ще променим Враца, защото градът е на всеки един от нас“, заяви кметът Калин Каменов в обръщението си към гражданите.

На събитието, което се проведе пред сградата на Община Враца присъстваха заместник областният управител Мирослав Комитски, заместник-кметът Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация Нина Дакева, общински съветници, директори на детски, учебни, здравни заведения, представители на бизнеса, спорта, културата и граждани на Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай