Областна управа и общини приключиха с успех европейски проект

Областна управа и общини приключиха с успех европейски проект | StandartNews.com

Благоевград. Областна администрация - Благоевград финализира изпълнението на проект, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет", в партньорство с общините Сандански, Петрич, Банско, Гоце Делчев, Струмяни, Гърмен, Симитли и Кресна.

За подобряване работата на чиновниците при провеждане и прилагане на политики за местно и регионално развитие в Пиринския край беше изготвено многомодулно проучване за изготвяне на анализи. Целта бе подобряване на координацията и сътрудничеството в процесите на стратегическото планиране и управление, потребностите и приоритетите. За постигане на заложената цел по проекта се проучиха и внедриха добри практики на страни – членки на ЕС. На широки обществени форуми се фиксираха основните моменти при стратегическото планиране и управление в публичния сектор, обмениха идеи и предложения за ефективно стратегическо планиране и управление. Представители на администрациите, проектни партньори повишиха квалификацията си чрез специализирани обучения за хърватския модел за разработване на стратегия и макроикономически аспекти на стратегическото планиране.

Общата стойност на проекта е 259 379,41 лева. Дейностите са реализирани с изключително добро качество, а изпълнението е струвало с 30% по-малко от договорираните средства.

През последните пет години, през програмен период 2007-2013, областната управа е реализирала проекти по Оперативна програма „Административен капацитет" за 1 400 000 лева, подчерта главният секретар Дияна Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай