Ново пиано от кампанията „За талантливите деца на Варна"

Ново пиано от кампанията „За талантливите деца на Варна" | StandartNews.com

Варна. Немско пиано с името „Виктория" получи като дарение от кампанията „За талантливите деца на Варна" Общински детски комплекс /ОДК/ в града. Ценният музикален инструмент е купен със средства, събрани от благотворителния концерт, който се проведе на 5 декември във Фестивален и конгресесен център - Варна. Пианото беше официално предадено във вторник на ОДК от организаторите на кампанията Борислав Гуцанов и сдружение за „Младите с любов". За благодарност те бяха пък дарени с музикалното изпълнение на шестгодишната София-Стефани Каменарова - едно от децата възпитаници на школа „Алегра" към ОДК.

„Този жест доказа, че в навечерието на Рождество наистина се случват чудеса, дано повече българи и варненци последват този пример. Инструментът е много качествен, с прекрасен тон и децата са изключително щастливи", благодари ръководителят на школата Кети Арабова. Според директорката на ОДК Варна Монка Николова се оказва, че от три десетилетия в комплекса не е купувано ново пиано.

Борислав Гуцанов увери, че кампанията в подкрепа на талантливите деца на Варна продължава. Със средства, събрани от първия благотворителен концерт, ще бъде учреден специален фонд, които да помага на повече деца с изявени дарби, независимо от областта и направлението, в което се развиват – танцьори, актьори, певци, математици, физици, спортисти и т.н.

Следващото благотворително събитие ще бъде на 30 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай