Новият кмет на Варна е Иван Портних

51, 41% от гласоподавателите са дали вота си за кандидата на ГЕРБ

Новият кмет на Варна е Иван Портних | StandartNews.com

Варна. Морската ни столица официално има кмет и той се казва Иван Портних. Според 100% обработени протоколи Портних печели изборите, като взема 51,41% от гласовете. За него са гласували 38 642-ма варненци. За опонента му - Христо Бозов, гласа си са дали 36 527 души или 48,59 на сто от гласувалите, обяви зам.-председателят и говорител на ОИК Кристиян Богоев.

"Варненци показаха, че са прозорливи и могат да отсяват обективното от манипулациите. Те избраха европейския път на развитие на града ни". Така кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ, Иван Портних коментира изборните резултати на първата си пресконференция след балотажа.

Подадохме редица жалби и множество сигнали. Въпреки че реални мерки не се взеха, радостен съм, че варненци не се подадоха на манипулациите, изтъкна Портних.

По повод журналистическите въпроси за евентуални протести, с които новият кмет да бъде посрещнат още с встъпването му в длъжност, Портних заяви, че не намира основания за демонстрации. Обещавам на варненци работа, работа и много работа. С правилен подход и много работа можем да гарантираме на Варна европейско развитие, изтъкна кандидат-кметът на ГЕРБ. Той отхвърли внушенията, че задържането на Янко Станев е повлияло на вота. "Не съм запознат с мотивите за ареста", увери новият кмет на Варна.

На свой ред, депутатът Емил Радев, който също присъства на пресконференцията, изтъкна че на ход по казуса са полицията и прокуратурата. Той припомни, че сред 12-те жалби на ГЕРБ до ОИК се алармира за извозване на избиратели, търговия свот, агитации, включително и на турски език.

По повод хода на предизборната кампания Портних отново изтъкна, че тя не е преминала в сблъсък на тези и идеи, а в песимистични внушения и манипулации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай