Нова сензорна зала за децата с увреждания в Стара Загора

Нова сензорна зала за децата с увреждания в Стара Загора | StandartNews.com

Новите сензорни уреди и помагала значително ще улеснят работата на психолози, логореди и педагози в дневния център за деца с увреждания

С нова сензорна зала, оборудвана с най-съвременни уреди и помагала, вече разполага дневния център за деца с увреждания. Оборудването е за над 56 хил. долара и е дарение от ротарианското братство от България, Белгия и Сърбия. „Стартирахме проекта преди година, а малко по-късно към него се присъединиха и нашите приятели от белгийския клуб "Синт Питърс Леу", от сръбския град Крушевац и съседите от Нова Загора, на които сме безкрайно благодарни", припомни началото президентът на старозагорския Ротари-клуб Николай Колев.

Най-голям е приноса на белгийските ротарианци, които освен сериозната финансова лепта, оказва се имат опит в подобни инициативи. Рамо на проекта дават и от Фондацията на Ротари Интернешънъл, както и от община Стара Загора.
„Виброакустичният диван, виброакустчините нишки, виброакустичния панел и другите съвременни уреди ще бъдат незаменим помощник в работата на нашите психолози, логопеди и педагози с децата с увреждания, благодари на дарителите директорката на центъра Гергана Тодорова.

Президентът на старозагорските ротарианици Николай Колев официално връчи договора за дарението на зам.-кмета на Стара Загора Иванка Сотирова, която благодари на братството за многото социални и обществено полезни каузи, реализирани от братството в общината.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай