Нова авария остави Шумен без вода

Нова авария остави Шумен без вода | StandartNews.com

Шумен. По водопровода в Шумен е възникнала нова авария при възстановяването на водоподаването, съобщиха от ВиК. Аварията е възникнала около 13:00 ч., като в момента екипи на дружеството продължават работата си до възстановяване на водоподаването за града и селата Дибич, Панайот Волов и Белокопитово. Вода в Шумен няма вече 36 часа. Тази сутрин управителя на ВиК Шумен инж. Светлозар Дамянов заяви пред журналисти, че шуменци ще имат вода най-късно до 18.00 часа тази вечер. От информацията в сайта на ВиК не става ясно кога ще бъде възстановено водоподаването за града и останалите населени места.

Кметът на Шумен Красимир Костов е разпоредил на Щаба за бедствия и аварии да създаде организация от утре в града да се доставя вода за битови нужди с водоноски, ако аварията не бъде отстранена тази вечер, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Водени са разговори с областния управител Венцислав Венков да поиска от военните поделения необходимите съоръжения.

Ремонтните групи на ВиК продължават работата по отстраняване на аварията. Оттам съобщиха, че водоемите в Шумен са заредени и при отстраняване на повредата, водоподаването ще стане бързо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай