Незаконни автоморги установи екоинспекцията в Кърджали

Незаконни автоморги установи екоинспекцията в Кърджали | StandartNews.com

Три незаконни автоморги установи екоинспекцията в Кърджали и една в крумовградското село Едрино след извършени масирани проверки през октомври, съобщиха от РИОСВ - Хасково.

За констатираните нарушения са дадени предписания за преустановяване на дейностите по приемане, съхранение и разкомплектоване на ИУМПС и почистване на площадките. Предстои съставяне на актове за установяване на административно нарушение съгласно Закона за управление на отпадъците.

При проверки през тази години са установени и други три незаконно действащи площадки без разрешение за дейности по разкомплектоване на ИУМПС. Две са в Кърджали и една в крумовградското село Рогач, на които са съставени актове. Издадени са две наказателни постановления по 7 000 лв. Предстои издаване на наказателно постановление и на третия нарушител.

Проверените лица не са издавали удостоверения за разкомплектоване на ИУМПС и декларации за продаване на компоненти от излезли от употреба или втора употреба МПС, не са водили и задължителната отчетност. Констатирано е още, че площадките им не отговарят на минималните технически изисквания към местата за събиране, съхраняване и разкомплектоване на излезли от употреба МПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай