Непълнолетни крадци са задържани в Пиринско

Непълнолетни крадци са задържани в Пиринско | StandartNews.com

Благоевград.Три кражби, извършени от малолетни и непълнолетни момчета, бяха разкрити от полицията в Пиринския край. Проведени са незабавни издирвателни мероприятия след получен в петък сигнал в РУП-Сандански за откраднат преносим компютър. Стойността му е около 1400 лева, задигнат е от частен дом в града. Полицаите са установили и задържали крадеца – 17-годишен криминално проявен младеж от Сандански. Той е задържан със заповед до 24 часа в ареста. За случая е уведомена Районна прокуратура. Компютърът е иззет и върнат на собственика му.

15-годишно момче от Благоевград е разобличено в извършването на кражба от магазин за продажба на плодове и зеленчуци в центъра на града. В неделя около 14:00 часа то използвало, че няма никой и от чекмедже отмъкнало мобилен телефон и сумата от близо 80 лева. Инкриминираните вещи са иззети и върнати на собственика на търговския обект. По случая е образувано досъдебно производство.

В момент на извършване на кражба на електрически кабели от шахта в благоевградския квартал „Еленово" полицаи заловиха 11-годишен хлапак. В непосредствена близост до шахтата са намерени и 5 електрически кабела с обща дължина около 35 м. Образуван е заявителски материал по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай