Немска актриса дарява средства за кастрация на котки в Банско

Немска актриса дарява средства за кастрация на котки в Банско | StandartNews.com

Известната немска природозащитничка Барбара Рютинг е готова да предостави финансови средства на община Банско за кампания по овладяването на популацията на уличните котки. Това стана ясно след разговор между градоначалника Георги Икономов и немската актриса и сепутат в парламента на Бавария.

Германката е популярна с активната си дейност в защита на човешките права и закрила на животните. Автор е на редица книги за здравословен начин на живот. Името й е добре познато на гражданите на Банско. В годините след 1989-та тя организира няколко големи дарителски кампании от храни за гражданите на Банско и лично прави парично дарение за рехабилитация на общинската ветеринарна лечебница за безстопанствени животни. Заради тази нейна дейност общинският съвет взе решение на нейно име е кръстена една от улиците в курорта. Самата Рютинг получи почетния знак на кмета на церемония по време на джаз феста през август тази година.

Дарените от нея средства ще бъдат използвани за намаляване на броя на безстопанствени котки, като всички собственици на такива четириноги също могат да се включат в кампанията и да кастрират безвъзмездно домашните си любимци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай