Най-възрастният хасковлия посрещна 105-та си годишнина с още един наследник

Най-възрастният хасковлия посрещна 105-та си годишнина с още един наследник  | StandartNews.com

Хасково. Явно бай Атанас Стоянов, известен в миналото като най-добрият шапкар в Хасково, е орисан да доживее до дълбоки старини и да се радва на пълна къща.

Случайно или не през последните пет години рода му се увеличи с още двама наследници и то точно в годините, когато бай Наско-Шапкаря навърши юбилейните 100 години и на 105-ата му годишнина.

Разликата му с правнучката Елица е точно 100 г., а с най-малката Деница - 105 години.

"И в старостта има сладост", призна рожденикът навръх рожденния си ден на 12 август.

Петте лазарника след века си Атанас Стоянов посрещна с торта и в компанията на двете жени, които се грижат за него- дъщеря си Емилия и внучката си Диана.

Роденият на 12 август 1909 година в Лозенград, хваща шапкарския занаят още 4 годишен от вуйчо си в Хасково.

През професионалния си живот на майстор-шапкар Атанас Стоянов е срещал най-известните местни хора. С охота негови шапки е носил дори художникът Димитър Иванов-Лицо.

Столетникът, който е най-възрастният жител на Хасковска област, черпи за 5-те години навъртени върху века от рождението му, с шоколадова торта, специално направена за него по поръчка на внучката Диана. Признава, че макар в младините си да е бил въздържател, сега си позволява по малко ракийка и червено винце. Върл противник е на цигарите, но пък е със сигурност е най-възрастният фен на нес кафето. Денят му започва винаги с ароматнта напитка и курабийки рано сутринта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай