Най-предпочитаният град у нас за чужденците

Ето интересни факти за Бургас

Най-предпочитаният град у нас за чужденците | StandartNews.com

Без значение дали заради Spirit of Burgas, заради морето, заради единствения обитаем остров Света Анастасия или заради римските терми от времето на траки и римски императори  -  чуждестранните туристи посочват като най- харесван град у нас - Бургас.

Красивият Бургаски залив е най-големият на Българското черноморско крайбрежие. Градските плажове освен  удобства и простор, са и най-евтините. На плаж може да се отскочи и в кварталите "Сарафово" и "Крайморие". 

А в радиус до 50 км се намират градове като Несебър, Поморие и Созопол, които трябва да бъдат посетени поне веднъж по време на ваканцията.

Над Бургас, известен като града на птиците и езерата, минава един от основните миграционни пътища в Европа - Виа Понтика. А Атанасовското, Бургаското и Мандренското езеро образуват най-големия комплекс от крайморски езера у нас. В тях могат да се видят 340 от всички 430 вида птици, обитаващи България.

Северната част на Атанасовското езеро е резерват. Има солници от 1906 г., а в южната част на езерото е разположен най-големият спа център с луга и кал на открито в страната. През лятото става любимо място за бургазлии и за стотици туристи, много от тях чужденци.

Рай за местните жители и за гостите са красивата Морска градина с екзотична растителност, културният център "Морско казино", Летният театър и експоцентърът "Флора", в които всеки ден се случва нещо интересно - изложения, базари, концерти. Бургас е град с уникален дух, който предлага не просто туризъм, а палитра от незабравими преживявания.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Марин Маринов
преди 5 месеца

Алла е …минало!

Откажи
преди 5 месеца

Бургас е уникален град!

Откажи
arus
преди 5 месеца

Бургас - морската столица на България!

Откажи