Наръгаха зверски тийнейджърка в Перник

Наръгаха зверски тийнейджърка в Перник | StandartNews.com

Младеж наръга с нож 15-годишно момиче в Перник. Инцидентът е станал на началната автобусна спирка в центъра на областния център около 8 часа тази сутрин. Зорница Спасова отивала на училище и чакала автобус. До нея имало около 28-годишен мъж, с когото тя разговаряла. Очевидци разказват, че с пристигането на автобуса с номер 16, младежът започнал да забива нож в тялото на момичето и я завлякъл в превозното средство. В автобуса имало и други хора, които чули момичето да вика за помощ, но докато се притекат на помощ тя припаднала. Пътник веднага подал сигнал на тел. 112.

Шофьорът свалил табелата с намерение да закара пострадалата по-бързо в болница, но в това време дошли и полиция и линейка.

Девойката е с повече от 10 рани в областта на гърба и гръдния кош. Закарана е в пернишката болница в тежко състояние и веднага е преведена в операционна за хирургична интервенция. Според осведомени раните не били дълбоки и се предполага, че са причинени от джобно ножче.

По непотвърдена информация, нападателят е от Радомир. Той е задържан, а полицията изяснява причините за проявената зловеща агресия. Работи се по различни версии, като не се изключва любовен триъгълник. За случая е уведомена и Районна прокуратура в Перник, от където съобщиха, че извършителят е Радослав Колев. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан от прокурора за 72 часа, след което да се поиска вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража". Радослав Колев е многократно осъждан – за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж. Последното си наказание Колев е изтърпял в Затвора Бобов дол на 23.07.2012г. Разследването продължава.

Междувременно близки на пострадалата девойка разпространиха във Фейсбук призив да се дари кръв за нея и оставиха телефона на майката. „Хора живеем в ад. Търсят се кръводарители за Зорница Живкова Спасова на 15г., тази сутрин е била прободена 13 пъти с нож. Момичето е в реанимация. Споделете!", написа близка на семейството и съобщението за кратко време беше споделено повече от 100 пъти. Много хора поискаха уточнения, за да се отзоват на призива. Скептици обаче коментират, че е извършителят ще бъде обвинен за „лека телесна повреда поради невнимание при боравене с остри предмети" и ще бъде пуснат под домашен арест.

Сред коментарите в социалните мрежи се появи и предположение, че нападателят е сводник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай