Награди за юбилей на детски хор

Награди за юбилей на детски хор | StandartNews.com

Благоевград. Градският детски хор към Народно читалище „Никола Вапцаров" в Благоевград отбеляза с тържествен концерт своята 10-годишнина.

Стотици почитатели на талантливите малчугани напълниха Аудиториума на Американския университет в града. Трите формации на хора – начинаещи, стажанти и концертен състав, зарадваха публиката с чудесни изпълнения, които са аплодирани не само в концертните зали на България, но и в много европейски страни. Певците получиха поздравителни адреси от кмета Атанас Камбитов, от председателя на композиторите в Русия Владимир Симиненко и от културни институти.

На юбилея не липсваха и признания за постигнати резултати и поддържане на българската духовност. Почетният гражданин на община Благоевград, известния диригент Христо Велев, поднесе почетна грамота от Българския хоров съюз и Смесен хор „Ален мак". Председателят на читалището Васил Новоселски връчи плакет и грамота от Съюза на народните читалища и от културната институция в града на проф. д-р Христо Кротев за високи постижения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай