Над 500 танцьори ще разлюлеят Враца

Над 500 танцьори ще разлюлеят Враца | StandartNews.com

Днес във Враца се открива Международният фолклорен празник "Врачанска пролет", в който ще се включат над 500 участници. Някои от съставите са от чужбина. За фестивала в града под Околчица пристигнаха гости от Италия, Литва, Полша и Словения.

„Врачанска пролет" ще започне с дефиле по пешеходната зона на бул. „Никола Войводов", в което ще се включат танцьорите. По-късно пред сградата на кметството всеки от 18-те състава ще се представи с крaтка танцова визитка.

Гражданите и гостите на Враца могат да гледат концертите от фестивалната програма на 30 април от 11:00 ч. пред Община Враца и от 18:00 ч. в НЧ „Развитие 1869", както и на 1 май от 10:00 ч. - дефиле и концерт на фестивалната сцена пред Община Враца.

„Врачанска пролет" се организира за пръв път през 2006 г. През годините във фестивала са се включвали танцьори от Казахстан, Италия, Хърватия, Украйна, Русия, Гърция, Беларус, Сърбия, Румъния, Македония, Русия, Индонезия, Словакия, Словения, както и десетки състави от България. Програмата на всички издания на фестивала включва концерти на открито, гала концерт на 30 април, дефиле и концерт на 1 май. След като оберат овациите на публиката, участниците във фестивала ще имат възможността да разгледат културните и природни забележителности на Враца и околностите й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай