Над 40 000 посетиха „Врана" само за уикенда

Над 40 000 посетиха „Врана" само за уикенда | StandartNews.com

София. Седмица след отварянето на парка „Врана" за посещения само за тази събота и неделя той е бил посетен от над 40 000 граждани. Интересът към парк – музея остава огромен, съобщиха от Столичната община за агенция „Фокус".
Паркът „Врана" беше открит на 8 юни, а от тази събота дотам върви и автобус.

В събота около 10 000 души са посетили парка, а в неделя има рекорден брой посетители – 30 000 души.

Освен софиянци, много жители на съседни градове и села са разглеждали парк-музей „Врана". Пристигнали са много автомобили с пернишка, благоевградска, пазарджишка, пловдивска, кюстендилска и други регистрации. Създадена е организация за паркиране в района, патрули на Общинска полиция и 8 Районно управление „Полиция" насочват водачите и ще следят за реда в и пред парка.

Гостите на парка разглеждат уникалните дървесни видове и са привлечени както от тях, така и от историята на мястото. При двата входа пред парк- музей „Врана" са монтирани информационни табели.

Означен е маршрутът от 2.4 км за посетители. Монтирани са и 250 броя означителни и указателни табели с цел бързата ориентация по маршрутите.

Следващата събота и неделя входът за музей „Врана" отново ще бъде свободен. Столична община осигури автобусна линия 505 от Орлов мост до парк-музей „Врана" на всеки час. Заради многото желаещи обаче тази събота и неделя бяха пуснати и допълнителни автобуси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай