Над 300 певци в "България пее" сред парада на лалетата

Над 300 певци в "България пее" сред парада на лалетата | StandartNews.com

Над 300 певци от 16 вокални формации от община Балчик ще се изявят на сцената в Университетска ботаническа градина в събота в рамките на националната инициатива по повод годишнината на Български хоров съюз "България пее", съобщиха от пресцентъра на морската община.

Оттам информират, че общо над 600 ще са участниците от община Балчик в проявата, която в национален мащаб се провежда от 15 до 17 април. събитието има за цел да покаже силата и красотата на хоровото изкуство. Домакин на хоровите изпълнения е Университетска ботаническа градина и любителите на хоровите изпълнения ще могат да видят и невероятния "Парад на лалетата", който е по това време на годината. Инициативата е подкрепена и от ДКИ КЦ "Двореца".

В петък от 14.00 ч. в НЧ "Паисий Хилендарски-1870" ще започне заключителен етап от надпреварата на хорове, вокални формации и индивидуални изпълнители в ХХІ конкурс "Моята България", като в него ще се включат близо 300 деца. И то е под знака на инициативата на Български хоров съюз "България пее".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай