Над 15 000 посрещнаха Нова година в Банско

Над 15 000 посрещнаха Нова година в Банско | StandartNews.com

Чужденци и българи карат ски на отлични писти в Пирин

Благоевград. Над 15 000 гости от страната и чужбина избраха курорта Банско за посрещането на новата 2015 година. Нашенци и чужденци вдигнаха общи наздравици в новогодишната нощ. В първите дни на новата година хиляди се изнесоха в Пирин планина, за да карат ски или сноуборд в ски центъра. „Условията са прекрасни, пистите са перфектни. В момента работят 9 трасета, но още в събота ще пуснем още няколко нови писти за туристите. Пълно е с любители на белия спорт и на Бъндеришка поляна, и на Шилигарника", каза Иван Обрейков, маркетинг директор на фирма „Юлен", която е концесионер на ски зоната над Банско.

Най-много са гостите в курорта от Великобритания, Русия, Румъния и България. Хотелиери се похвалиха, че тази година имало много български туристи. До края на седмицата се очакват големи групи от Македония и Сърбия, както и от Турция. Председателят на БЧК Христо Григоров също избра Банско, за да кара ски в първите дни на 2015 г. „Посещавам всички зимни курорти, за да се срещна с колегите и да обсъдим проблемите, които имат. Целта е да сме по-ефективни в нашата помощ за хората. Пожелавам през новата година най-сетне всички българи да поемем в една посока заедно с политиците, за да тръгне държавата ни напред", сподели шефът на БЧК.

Скиорите изкарват почти целия ден в каране на ски. Те не се прибират в хотелите си за обяд, за да не прекъсват спусканията си. Хотелиерите уточниха, че туристите релаксират привечер със СПА процедури – парна баня, сауна, басейн. Вечер залагат на купона във фоайето на комплексите или на обиколка из механите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай