На балотажа край морето с минимална бюлетина

На балотажа край морето с минимална бюлетина  | StandartNews.com

Варна. На балотажа за кмет на Варна в неделя избирателите ще гласуват с бюлетината от 25 см – минимален размер, определен от Изборния кодекс и ЦИК. В нея ще бъдат посочени само две имена на кандидатите, които стигнаха до втори тур - независимият доц. Христо Бозов и кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. Миналата неделя бюлетината беше с имената на 9-мата кандидати, между които варненци избираха кмет и тя беше дълга - 30 см.

Точно по обяд в четвъртък с полицейска охрана пристигнаха 320 000 бюлетини за балотажа, отпечатани в печатницата на БНБ. Те се съхраняват в склад на областна управа до събота в деня на размисъл, когато ще бъдат разпределени по общо 385 секции. С право на глас са 289 000 варненци, но в седмицата между двата тура може да има починали или лица навършили пълнолетие, които ще упражнят своето конституционно право, обясни зам.-председателят на ОИК Кристиян Богоев.

В деня на балотажа ще има охрана от 142 полицаи, в ОДП Варна е създаден оперативен щаб за управление на силите и средствата за осигуряване на обществения ред. Не се допускат мобилни телефони и фотоапарати за заснемане на начина на гласуване. Нарушителите се глобяват по 1000 лева ,припомнят от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай