Музикален фест затапва Европейското по футбол

Момент от пресконференцията на ръководството на Старозагорската опера

Музикален фест затапва Европейското по футбол | StandartNews.com

Летните музикални вечери стартират довечера на античната сцена със спектакъла на „Травиата" от Верди

Въпреки че тази вечер е първият полуфинал на Европейското по футбол, надявам се старозагорци да изберат истинската класика – операта „Травиата", с която откриваме Летните музикални вечери. Това заяви Огнян Драганов, директор на Старозагорската държавна опера, която е домакин на очакваните музикални празници. Оптимизмът на оперния шеф, че музикалните вечери ще затапят европейското не е съвсем безпочвен. До тази сутрин са били продадени повече от половината билети за първия спектакъл - над 350. Всички представления и концерти ще бъдат на хлад сред уникалния декор на античната сцена на древния римски град Августа Траяна.

В афиша на летните музикални празници има за всекиго по нещо – и за меломаните, и за хората, които по-рядко влизат в оперната зала, добави Драганов. За най-върлите почитатели на оперното изкуство безспорно е петъчния концерт „Gran Gala Opera", в който старозагорци и гостите на града ще чуят солисти на италианския оперен театър „Театро ала Скала", както и култовата опера на Верди „Набуко", съвместна суперпродукция на Старозагорската и Бургаската опера. С нея те ще участват на откритата сцена на оперните театри на старопрестолния Царевец в края на месеца. За меломаните е и концертът „Българското оперно чудо на 20 в", посветен на славата на българските баси. Освен филм за Николай Гяуров на БНТ – „Libera me" от Магдалена Манолова, оперната публика ще чуе и днешни негови последователи. За почитателите на филмовата музика пък е концертът-спектакъл на режисьора Славчо Николов „Кино Класик Саундтракс".

За по-младата публика са и забавният и бляскав концерт-спектакъл с атрактивното заглавие „Кикот" на солистите и балетът на Националния музикален театър „Стефан Македонски", на които ще партнира оркестърът на Старозагорската опера. Към тази по-разкрепостена публика са адресирани и симфоничните приказки, които ще разкажат Калин Вельов & Tumbaito, отново в съпровод на старозагорските оркестранти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай