Музей провокира добричлии в социалните мрежи

Музей провокира добричлии в социалните мрежи | StandartNews.com

Регионален исторически музей - Добрич провокира интереса на добруджанци в социалната мрежа с най-новата си инициатива - снимки от архивите си. На своята страница РИМ съобщи, че започва да публикува снимки от своите архиви, като призовава всеки да се вгледа в тях, защото те могат да разкажат много истории, а също така и да се някой да се познае на старите фотоси. Първата снимка, която историците публикуваха е на първокласници от ОУ "Бачо Киро" в Толбухин. "Учениците са на посещение в Дом-паметник "Й. Йовков".

Вероятно са родени през 1977 година. Ако се разпознавате на снимката или имате подобни снимки, ще очакваме да ни пишете във Фейсбук или на имейл" - призовават от РИМ - Добрич. Фотосът почти с публикуването си предизвика интерес и вече има и коментари. Георги Трифонов е написал: "Чудесна инициатива! Тук са учениците от 1-ви "б" клас на ОУ "Бачо Киро" ( тогава Димитър Ганев). Това е от приемането ни за чавдарчета на 03.03.1985 г. Знаменосеца долу в ляво е моя милост!". С поста си Галина Петрова моли за снимки от ОУ "Васил Левски" 1975 г. и благодари предварително, а Веселина Фро иска и 1976 г. на същото училище.

В отговор на тези постове РИМ заявява: "За съжаление, не разполагаме със снимки за посочения период. Идеята на кампанията е да съберем такива, т.е. ако вие разполагате с фотос на събитие или случайно сте снимали в или отвън сградата на Дом-паметник или Къща музей "Й. Йовков", ще се радваме да ги споделите с нас. Ако нямате подходяща апаратура, може да ги донесете в дом-паметник "Йордан Йовков", за да ги сканираме и съхраним и за нашия архив".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай